Kilometerstand

Correctie/aanpassing

wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van kilometerstanden (niet voor illegale praktijken)

Wat zegt de wet over kilometercorrectie?

Als je wilt weten of iets wel of niet mag dan is de meest betrouwbare manier om daarachter te komen door te kijken naar wat de wet zegt. Het verbod op het terugdraaien van de kilometerteller is vastgelegd in artikel 70m van de Wegenverkeerswet: Het is eenieder verboden om de tellerstand … zodanig te wijzigen of te doen wijzigen of de werking van de kilometerteller zodanig te beïnvloeden of te doen beïnvloeden dat de op de teller aangegeven afstand niet overeenkomt met de door dat motorrijtuig werkelijk afgelegde afstand. Voor de wet is dus niet iedere kilometer correctie strafbaar. Een kilometer correctie is alleen strafbaar als het tot doel heeft om de werkelijke afstand die een voertuig heeft afgelegd te beïnvloeden.  

Wanneer is een kilometer correctie dan niet illegaal?

De kilometerstand aanpassen is dus niet illegaal als het niet als doel heeft om de werkelijke stand van de kilometer te beïnvloeden. Kilometertellers zijn ook maar technische hulpmiddelen en ook een kilometerteller kan kapot gaan. Op het moment dat een kilometerteller kapot gaat dan moet deze uiteraard vervangen worden. Soms doet een kilometerteller het gewoon niet meer, dan zal er een nieuwe of gebruikte kilometerteller worden geplaatst. Deze teller staat dan wel weer op 0. of een x aantal van de afkomstige donor auto. Het aanpassen van zo’n tellerstand is toegestaan. Ook kan het zijn dat een digitale kilometerteller op hol slaat. Ook in dat geval is het toegestaan om een km stand correctie toe te passen. Bij een km teller reparatie zal je je wel altijd moeten legitimeren en de reden van de kilometer correctie op moeten geven. Een digitale kilometer teller aanpassen gebeurt met professioneel apparatuur en de benodigde kennis. Het is wel belangrijk dat dit gedaan wordt door iemand die er ook echt verstand van heeft. dit om ernstige schade aan uw auto te voorkomen.

wij zijn gespecialiseerd en werken met het beste apparatuur dat te verkrijgen is

uw auto is bij ons in goede handen.

 

 

Wanneer u gebruik wil maken van van onze dienst 

 dient u schriftelijk een reden op te geven voor een kilometer correctie. met de volgende gegevens,

1 Naam.
2 Datum.
3 Reden van de correctie ( zie nummer 1 tot 7 onder)
4 Kenteken van uw auto.
Handtekening.

 

Hiermee geeft u ons het recht tot het maken van een fotokopie en Archiveren van uw privégegevens zoals Kentekenbewijs van uw auto, en Legitimatie. Uw prive gegevens worden uiteraard voor onze eigen administratie bewaard, en zullen NOOIT gedeeld worden met derden.

 

1: Mijn kilometerteller is vervangen, en wil deze weer op de originele kilometerstand zetten.
2: Mijn kilometerstand is in het verleden aangepast, en wil deze origineel zetten.
3: Mijn kilometerstand is versprongen door een defect/kortsluiting, en wil deze op de originele kilometerstand zetten.
4: Mijn kilometerstand is niet correct door verkeerd programmeren van software of updates of coderingen.
5: Mijn kilometerstand is niet correct wegens het vervangen van een of meerdere modules in de auto die kilometerstand gerelateerd zijn.
6: Mijn kilometerstand moet gecorrigeerd worden in opdracht van het RDW
7: Andere reden nader te bepalen.

 

 

 

Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen.